ChantalinZuidAfrika.reismee.nl

21 mei 2010

hee mensen

hier weer een berichtje van uit Zuid Afrika, ik hoop dat het met jullie allemaal goed gaat! met mij gaat het wel aardig, ik heb momenteel de griep, dat is altijd even minder omdat ik nu knallende hoofdpijn heb en de hele dag aan het snotteren ben.

verder heb ik de afgelopen week van iedereen afscheid genomen, dinsdag heb ik good bye (dag) gezegt tegen de kinderen op me school, ze hadden er een heel gebeuren van gemaakt met behulp van een van de andere leraren. ik moest namelijk eerst naar een andere klas maar ik had perongeluk door het raampje gezien dat ze de klas hadden verbouwd. toen ik terug mocht naar mijn klas mocht ik gewoon naar binnen en zag ik dat er helemaal niemand was. toen moest ik naar een ander lokaal, onder weg hielpen de kinderen me bezig met allemaal vragen (wat uiteindelijk helemaal nergens opsloeg) en toen ik dus het andere lokaal in liep stond daar me hele klas VERRASSING te schreeuwen! heel leuk! had ik ook echt niet verwacht. daar een uurtje taart gegeten en frisdrank gedronken, toen was het toch echt tijd om terug te gaan want er moest nog wel wat geleerd worden die dag. ze wilde allemaal door mij geholpen worden wat heel schattig was. in de pauze had ik snel mijn kadootje op de tafels gelegt, een pen, potloot, gum en twee snoepjes. wat ze allemaal heel leuk vonden!
Van de school heb ik nog een sjaal beker en sleutel hanger gekregen. en nog een pet met de naam van de school.

donderdag heb ik afscheid genomen van ZEEP, ook al is dit niet een echt afscheid want ik ga daar nog terug komen. Ik kom namelijk 13juni savonds laat in grassy park weer terug en dan blijf ik daar de hele dag tot dat ik om 9uur weer op het vliegveld moet zijn. ik heb dus besloten om die dag terug te gaan om te kijken hoe het met iedereen is en dan echt afscheid te nemen.

ik heb dus vandaag doei gezegt tegen me gastfamilie maar dus nog geen defintief afscheid omdat dat dus nog moet komen.

Zondag zeg ik helaas wel voor nu afscheid van Cape Town. ik zal hier voorloopig niet meer komen. waarom voorloopig? nou ik heb namelijk het plan om hier ooit nog eens terug te komen!
Zondag ochtend vertrek ik namelijk op mijn tour naar Victoria Falls. Onder weg gaan we eerst door Namibia en Botswana voor dat ik eindelijk in Zimbabwe de Victoria falls (waterval) zie. Na Victoria Falls ga ik naar Johannesburg waar het als het even mee zit me vlucht haal want ik kom op dezelfde dag in Johannesburg als mijn vlucht terug naar Cape Town, het is wat vol gepland maar het moest wel want de volgende dag vlieg ik dus al terug naar Nederland! voor mij is het gevoel momenteel, EINDELIJK! ik ben ik nou lang genoeg geweest. ik wil hier zeker nog een keertje terug komen maar ik heb gewoon even behoefde om me familie en vrienden te zien, de speciale mensen in me leven veel te veel te knuffelen, het nederlandse eten te eten, in me eigen bedje te slapen, en weer werk te doen waar ik voor betaald krijg klinkt heel egoistisch maar dit land is toch wel heel duur, als je hier bent zijn er zoveel dingen die je wilt doen (zoals een bungee jump! of even een tour naar Victoria Falls) dat het geld toch wel snel opraakt.

door op de link kaart te kijken kun je zien hoe me reis zal zijn. Eerst omhoog van uit Cape Town naar Namibia, de plaatsen Swakopmund, Etosha National Park, Windhoek. Daarna Botswana, de plaatsen Ghanzi, Maun, Gweta, Kasane. En dan eindelijk in Zimbabwe Victoria Falls. Van uit daar ga ik weer terug Botswanna in waar ik 1 nacht verblijf voor dat ik door reis naar Johannes burg.

ik ga proberen een paar keer op internet te kunnen zodat ik een kort verslag kan brengen maar de rest kunnen jullie horen als jullie langs komen om alle foto's te zien!

dikke kus van uit Afrika!

2 reacties

Sallina schrijft:

Heey meid.
Vervelend dat je de griep hebt.
En wat leuk dat je daar nog terug komt.
En het is logisch dat je verlangt naar fam en vrienden.
Ik ben benieuwd naar de foto's

ps beterschap
en tot snel
liefs

Rita schrijft:

Hey meisje,
Ja het komt nu gelukkig weer in zicht dat je thuis bent. Maar eerst nog heeel veeeel zien van Afrika. Ik wens je een fijne vakantie. Je hebt het dik verdiend na al dat werken. Ik ben ook heel benieuwd naar alle fotos en verhalen als je weer thuis bent. Van Joop Rita en Imke een hele goede reis en veel plezier gewenst. Pas goed op jezelf en veel beterschap voor nu. GENIETZE!!!! Liefs Rita

Vul onderstaande velden in om een reactie te plaatsen op dit reisverhaal.

naam *
bericht *
   Stuur mij een e-mail bij nieuwe reacties op dit verhaal.

Foto serie 3

Laatste reacties

Meer reacties

Blijf op de hoogte!

Laat je e-mail achter en ik stuur je een mailtje als ik een nieuw verhaal of nieuwe foto's op de site heb gezet.

E-mail adres: