ChantalinZuidAfrika.reismee.nl

Overval

heee mensen!

hoe is het met jullie? het spijt me dat ik al meer dan een maand niets van me heb laten horen maar dat komt (als ik eerlijk ben) had ik er even geen zin in! Waarom, nou ik ben 23´04 overvallen terwijl ik aan het werk was. We, 3 meiden/vrouwen, waren in een van de camp gebouwen (false bay), waar we in onze slaapkamer net het programma voor de komende 2,5dagen aan het bespreken waren. (het was kwart voor 3 en de kinderen arriveerde om 4 uur) twee mannen kwamen onze kamer in gelopen en zeiden dat ze onze tassen wilde hebben. een van de andere begon te gillen maar hield daar al snel mee op omdat de mannen zeiden dat ze een pistool hadden en als we nog een keer gilde ze ons zouden vermoorden, een van de mannen pakte mijn tas en automatisch pakte ik me tas vast met de gedacht hallo dat is mijn tas maar ik heb hem toch maar mee gegeven. nadat ze mijn tas en de tas van een van de meiden hadden gepakt zijn ze gewoon weg gelopen. we hebben alleen nooit het pistool gezien dus we wisten niet zeker of ze er wel echt een hadden gehad, maar een van de mensen die in het reservaat werkt passeerde hun terwijl ze met het pistool in de hand liepen dus dat maakte duidelijk dat ze wel degelijk een pistool hadden en dat we zeker goed gehandeld hadden want het had dus heel anders kunnen eindigen. wij hebben natuurlijk meteen de deur achter hun op slot gedaan. nu kun je denken waarom zat die zoiezo niet op slot nou het hek wat het binnen pleintje afsluit was gesloten die hebben ze dus op een bepaalde manier open gemaakt. het stomme is je kan je zelf nog wel zo goed beveiligen maar als ze binnen willen komen komen ze toch wel binnen. Na dat ze dus weg waren hebben we mary (de baas van zeep) en mark (een nog hogere baas) gebelt en die zijn zosnel als ze konden naar ons toe gekomen met snel daar achter aan ook de politie, mark heeft me toen geholpen want we moesten een verklaring afleggen maar ook een lijstje maken met wat allemaal gestolen was. nou dan besef je pas wat je allemaal kwijt bent geraakt, je camera, je telefoon, je paspoort, je portomonnee met al je bankpassen dus ook je creditcard, je dagboek waar je 4000 uur in het besteed omdat je het speciaal wilde maken omdat je in nederland geen dagboek hebt, je borstel, klinkt heel stom maar ga maar eens na hoe irritant het is als je niet iedere ochtend je haar kan kammen als je net uit de douche komt. gelukkig werkte de politie heel goed mee en mocht ik van mary de eerste avond van het camp missen zodat ik naar huis kon gaan om mama te bellen, toen ik mama belde heeft ze eerst me bankpasjes geblokkeerd, ze hadden gelukkig nog helemaal geen geld van af genomen dus dat was een goed iets. Daarna hadden we een plan gemaakt hoe ik alles moest regelen hier want ik had natuurlijk een nieuw paspoort nodig niet alleen voor nederland maar ook omdat ik op dat moment in een maand op me tour zou gaan naar het buitenland. De volgende dag ben ik naar het politie bureau gegaan omdat ik ook een zaak nummer moest hebben in verband met de verzekering maar dat was allemaal geen probleem dus ik krijg hopelijk alle schade vergoed door de verzekering. maar dat is een zorg voor als mama en/of ik weer terug zijn/is in nederland. de volgende dag bedacht ik me ineens dat ik op het lijstje met gestolen spullen alleen de spullen in me tas had op geschreven maar niet me tas zelf dus ben ik weer naar het politie bureau gegaan om me tas ook op tegeven, dit keer ging alleen omdat het toch maar iets kleins was (vorige keer was me gastmoeder mee gegaan in geval dat ik iets niet zou begrijpen). vraag de politie agent toen ik klaar was of hij een keer kopje koffie bij me mocht drinken, hij weet natuurlijk het adres omdat dat in het formulier staat genoteerd. nou ik kon hem wel wat doen hoe kun je zo zijn als je werk is om de mensen te beschermen. nou ik weet wel dat maakt niet uit of het een normaal iemand of een politie agent is, als ik alleen thuis ben en iemand staat voor de deur dat gaat alleen de deur open en niet het hek. je weet hier namelijk niet wie je kan vertrouwen.

wat ik nog even duidelijk wil maken ik ben oke, ik heb er geen letsel van over gehouden oke vertrouw de mensen hier op om me heen wat minder maar verder ben ik helemaal oke dus geen zorgen!

dikke dikke kus!

Susan

Wat een verhaal zeg.

Gelukkig dat je ongedeerd bent!

Geniet er nog van! (probeer het iig;) )

Dikke kus.

Jolanda Houterman

Pfff..... gelukkig een goed einde!!
Zet hem op en geniet nog lekker van je tijd daar xx

Rita

Lieve Chantal, Wat een geluk dat ze je niks hebben aangedaan. Wat lopen er toch een engerds rond hè?
Ik kan me voorstellen dat je vertrouwen een deuk heeft opgelopen. Dat zal z'n tijd nodig hebben. Goed dat je toch bent doorgegaan met het kamp. Hoop dat je het snel achter je kunt laten en kunt genieten dat je moeder en Cynthia er nu zijn. Nog een mooie tijd daar en hopenlijk ook nog een mooie tour daar.
Liefs Rita

Sallina

heey meid

gelukkig ben je ongeldeerd zeg!
OOh wat een mafkezen zeg. Pas goed op hea
Hoop je snel weer te zien.
Hoop dat je het een beetje achter je kan laten
en probeer er nog van te genieten

liefs Sallina

rowenna

verdorie zeg, weet precies wat je hebt door gemaakt.
Gaat nog wel wat tijd overheen voor je het complete vertrouwen weer terug hebt, maar geloof me komt allemaal goed.
Het belangrijkste is dat jullie verder niks mankeren.
Probeer het van je af te zetten en geniet zolang je nog daar bent.

groetjes rowenna x