Zo.28 Maart - Za.3 April, 7 Daagse tour
Zo.28 Maart, Cape Agulhas.
We werden om kwart voor 9 opgehaald door onze gids voor de daar op volgende 7dagen. We zijn eerst naar stellenbosch om de laatse mensen (wat toevallig 4 nederlanders waren) op te halen voor dat we echt zouden beginnen. Toen we allemaal aanwezig waren zijn we naar hermanus gegaan. Voor ons was dat niet zo heel speciaal omdat we daar al een keer geweest waren maar voor de andere was het de eerste keer, en het is de plaats waar je in het seizoen prachtig naar de walvissen kan kijken. De volgende stop was een bier proeverij. Ik was blij dat het niet weer een wijn proeverij was want ik wil toch wel iets nieuws proeven. Maar ik moet toch zeggen dat ik de wijn proeverij toch beter vond dan de bier proeverij. Geef mij maar gewoon een normaal koud biertje vind ik namelijk goed genoeg dan al die speciale bieren.
Ik heb jullie al eens eerder verteld dat ik naar het zuidelijkste punt van Afrika ben geweest, dat was alleen niet waar. Ik dacht dat maar Cape Point was het zuidelijkste punt van Cape Town. Cape agulhas is namelijk het zuidelijkste punt van Afrika. Dat was dan ook onze volgende stop. Het is toch wel speciaal want als je de ene kant op kijkt zie je de atlantische oceaan en aan de andere kant de indische oceaan.
Ma.29 Maart, Oudtshoorn.
Maandag zijn we om 8uur vertrokken op weg naar de warmwaterberg. Onder weg gaf onze gids de mensen die niet nederlands spraken de kans om afrikaanse namen uit te spreken, nou dat was zeker grappig want ze maken er soms echt een ander woord van omdat ze gewoon niet weten hoe ze het moeten uitspreken.
Om 10 uur kwamen we bij de warmwaterberg aan, ze hadden daar 3 zwembaden een van 30C (te koud) een van 43C (te warm) en een met bron water (heerlijk). Daarna zijn we vertrokken naar het plaatsje Oudtshoorn, dat plaatsje staat bekent om de vele struisvogels in die omgeving alles heeft dan ook met struisvogels te maken.
In Oudtshoorn hebben we eerst onze tassen gedropt wat we zouden daar die nacht slapen en daarna zijn we naar de Cango Wildlife Range gegaan, we moesten eersteen tijdje wachten voor dat de rondleiding begon maar we hebben onze tijd mooi besteeds aan het kijken hoe slangen eten, wat werkelijk waar fasinerend is! Tijdens de rondleiding kregen we verschillende dieren te zien en wat te weten over hun. Daarna hadden we de mogelijkheid om Tijger cubs, Cheeta cubs of volwassen Cheetas te aaien. Ik heb gekozen voor de eerste 2 en het was zo gaaf. Ik had de meeste lol met de cheeta cubs want daar kon je beetje mee stoeien en die waren ook de hele tijd met elkaar aan het stoeien! nou had er bijna eentje mee naar huis genomen in me tassie!
S'avonds kregen we heerlijk struisvogel vlees te eten. Ik vond het persoonlijk echt heerlijk maar het is wel heel roodvlees dus je moet daar wel van houden. Ik was ook wel benieuwd hoeveel je nou voor een 1persoons maaltijd met struisvogel vlees zou betalen, 90rand maar. (omgerekend 9euro dus) maar voor de bevolking hier is dat toch nog wel een duurdere maaltijd.
Di.30 Maart, Storms River Adventure Village.
Dinsdag was echt een te gekke dag, de hele dag was echt een groot adventuur. Als eerste gingen we naar de Cango Caves daar moesten we door ruimtes heen klimmen en glijden waar van je nooit had verwacht dat je er door heen zou kunnen, de laagste stukje was 27 centimeter! daar moest je dus letterlijk door heen glijden. Vanuit daar zijn we door gereden naar de Bungy Jump. We kwamen onder weg nog even in de file door verkeerswerkzaamheden dus het was nog even stressen of we wel op tijd zouden komen (als of we nog niet genoeg zenuwen hadden) maar we hebben het gehaald. We moesten eerst onze gegevens in vullen en tekenen dat we hun niet aan sprakenlijk konden stellen als er iets zou gebeuren. Daarna moesten we over een stevige maar mee bewegende brugje heen lopen (waar je ook nog eens door heen kon kijken) om in het middag van de brug te komen. Toen kregen we de volgorde te horen waarin we moesten springen en ik was nummer 2 was ik toch wel blij mee want wilde zeker niet als eerste en ook niet als laatste! en ik was al snel van de zenuwen af. Toen ik alle veiligheids dingen aan had moest ik naar voren gaan en met me tenen over de rand gaan staan want echt niet zo makkelijk is als je denkt dus ik zei tegen ze geef me even een minuutje en je mag me niet duwen nou daar hadden ze dus geen zin in dus begonnen ze af te tellen 5 - 4 - 3 - 2 - duw (ze wachten niet eens tot 1 dus het was niet te verwachten) ik sprong dus ook niet helemaal hoe het hoorden want ik ging eerst met me voeten naar benedenin plaats van met je armen. Ik had dus zo het gevoel oke dit is niet goed moet even omdraaien, maar toen ik uit gestuiterd was en daar heerlijk hing was het zo relaxt en kon ik heerlijk van de omgeving genieten met niks in me hoofd, Heerlijk! boven weer aan gekomen kreeg ik te horen dat ik de beste sprongen van de dag had tot nu toch, nou toch wel goed gedaan dan he!
Wo.31 Maart, Sundays River Valley.
Die ochtend werd ik wakker met in bijna al me spieren spierpijn. Dat kwam omdat als je spingt heb je zo veel zenuwen dat je alles aan spand, ja dat voel je dan wel de volgende dagen. Het was nog steeds niet echt voor te stellen dat we de vorige dag van 216 meter waren gesprongen! We zijn weer om 8uur vertrokken en onze volgende stop was de zipline (kabelbaan) door de natuur. Ik had er voor gekozen om dit niet te doen want ik had ook al met twee verschillende dieren geknuffeld de tweede dag dus het was goed om wat geld te besparen. Naar twee uur waarin ik een beetje heb gelezen en geslapen kwamen de andere terug en was het toch niet zo geweldig als dat de mensen het hadden doen lijken, goeie keuze gemaakt dus!
S'middags zijn we naar Jeffery's bay gegaan waar we eerst even in de zee zijn geweest het was de eerste keer dat we bij de indische oceaan het water in konden gaan. het enige jammere was dat er geen zon was dus we konden er toch niet helemaal van genieten. We hebben daar ook lekker gelunched voor dat we weer een paar uur in de auto zaten. Bij het volgende hostle kregen we allemaal kleine kamer dus iedereen sliep maar met 2 andere op een kamer, dit is ook de reden dat ik dit hostle het minst leuke vond ik wil gezellig met iedereen op een kamer slapen! S'avonds hebben we naar de video's van de Bungy Jump gekeken en het was zelfs spannend om me zelf te zien springen!
We zijn uiteindelijk vroeg naar bed gegaan want we moesten de volgende ochtend al weer vroeg op omdat we naar het Nationale addo olifanten park gingen.
Do.01 April, Port Elizabeth.
Na een veelste vroeg ontbijt vertrokken we om kwart over 5 naar het Nationale Addo Olifanten Park. We hadden eerst twee uur in een open bus, waar in we niet heel veel hebben gezien. Het weer was ook heel mistig dus we konden ook niet ver om ons heen kijken.We hebben uiteindelijk 2 olifanten gezien een hele hoop gnoes (ik hoop dat ik het goed spel) en nog een paar andere, niet echt heel veel dus. Daarna hadden we nog eens 2,5 uur in onze eigen bus we zagen nu gelukkig veel meer, het weer was er ook op voor uit gegaa. We hebben toen echt heel veel olifanten gezien, helaas niet bij elkaar en ook geen leeuwen en zebra's!Na de Wildlife zijn we nar Port Elizabeth gegaan omdat daar ons volgende hostle was. We kwamen daar lekker betijds dus we zijn weer lekker naar het strand gegaan en weer geen zon!
S'avonds zijn we lekker uit eten gegaan en daarna naar het Casino gegaan ik had er eigenlijk niet zo veel zin in maar ben wel heel blij dat ik uiteindelijk ben gegan want ik had een winst van 238 rand nou dat is weer mooi meegenomen.
Vr.02 April, Wilderness.
Vrijdag zijn we na een hoop uren in het busje gezeten te hebben aan gekomen bij de plaats waar we tamme olifanten gingen zien. We mochten eerst met ze lopen en toen kregen we wat te weten over ze en deden ze wat trucjes, die waren niet als circus trucjes bedoelt maar voor als ze bijvoorbeeld ziek zijn moeten ze op hun knieen zitten zodat je als dokter ook bij de rug kan komen. Na dat mochten we ze wat voren en daarna mochten we op de olifanten rijden, ik vond het heel veel op paardrijden lijken alleen is deze rug natuurlijk wat breeder.
Na weer een middag rijden kwamen we bij ons laatste hostle aan, we hebben hier heerlijk rond het kampvuur gegeten pizza en marsmollows gegeten.
Za.03 April, Sasts Hostle.
Deze dag bestond voornamelijk uit terug rijden we hadden namelijk 5 dagen er over gedaan om in Port Elizabeth te komen, ook wel met een beetje om rijden maar we moest dus in 2 dagen weer terug komen in Cape Town. We zijn natuurlijk wel een paar keer gestopt om wat foto's te maken of even wat te eten. Kwam ook goed uit dat we niet heel veel deden want de hele week was toch wel heel vermoeid geweest en de laatste avond bij het kampvuur was ook een beetje laat geworden dus iedereen lag heerlijk te slapen in het busje! smiddag zijn we rond 3uur weer terug aan gekomen bij het Sasts hostle, omdat het te laat was om daarna nog de trein terug te nemen koos ik er voor om nog een nachtje in Cape town te slapen!
Nou mensen heb me verhalen weer bij gewerkt hoop dat jullie weer plezier hebben bij het lezen er van.
Dikke Kus
Hai Chantal
Met veel plezier hebben we je verslagen gelezen en je foto's bekeken. Wat het je weer prachtige foto's gemaakt. Dat wordt straks heel moeilijk om een keuze te maken voor een foto-boek.
Volgens ons durf jij ook echt alles he. Met een enorme slang om je nek, bungy dumpen.in een grot kruipen, wilde dieren knuffelen. Geweldig hoor dat je dat allemaal doet!!Ook super dat je naast je werk op school ook veel van het land kan zien.
Hebben jullie daar ook Pasen gevierd??
Maak er nog en mooie tijd van en pas goed op jezelf!!
groetjes en liefs vanuit de Valerianuslaan
Hoi Chantal, helaas heb je nog geen foto's van het bungee jumpen dus je lezers moeten het met enkel je verhaal doen. Om iedereen toch een idee te geven hoe het je vergaan is kunnen ze een kijkje nemen op de volgende site:
Hier staan 2 filmpjes op van mensen die gesprongen hebben van deze hoogste brug ter wereld ! Jij bent niet degene die erop staat maar je hebt wel gesprongen. Geweldig !
Op youtube kun je het nog uitgebreider bekijken.
Hay Chantal,
We genieten van je reisverhalen al onze herinneringen komen weer boven en wat stoer dat bungee jumpen!!
Wat hoorde ik van je moeder ga je naar de Victoria Falls
is ook geweldig geniet van de schoonheid van Zuid Afrika want voor je het weet ben je weer thuis.
Marry en Kees
Hai Chantal. Ik was een beetje achter met lezen van je verhalen, maar heb nu ademloos alles weer ingehaald.
Wat een avontuur, en nergens bang voor he, geweldig.
Hoe gaat het met het geld voor de boot? Wat ben je druk met die kinders daar zeg, je zet je voor 100 procent in, Supergoed hoor.!! En de foto's die je maakt zijn prachtig. Nog even en mama en Cynthia komen. Kon ik maar in een koffertje mee.....! Hier gaat alles prima, genieten van mooi weer en verlangen naar de mei-vakantie, niet dat we weg gaan, we gaan Jung Ho's kamer opknappen. Ook leuk. We wensen je veel succes met de kids en geniet van alles. Zoen, Jacqueline en mannen.
Ik heb genoten van je verslag over de tour. Beetje late reactie hè? Lijkt me heel eng om op zo'n gammel bruggetje te lopen. Heel knap dat je het hebt gedaan en dat je zo genoot van de sprong. Ik krijg via jouw verhalen wel een heel goed gevoel over de schoonheid van Zuid-Afrika. Genietze en tot schrijfs. Groetjes uit Ewijk